• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Cangini & Tucci

Geen producten gevonden...

Cangini & Tucci

Wij zijn officiele dealer van Cangini & Tucci.

 

Voor meer informatie kunt u terecht in onze showroom in Alkmaar.

Of neem contact met ons op via mail of telefoon.

 

De historie van Cangini & Tucci

De geschiedenis van Cangini Tucci begint in 1961 toen meester Luigi Gino Cangini het bedrijf oprichtte in Cesena, Italië. Vanaf een jonge leeftijd had hij verschillende technieken van glasverwerking geleerd. Het bedrijf specialiseerde zich in de verwerking van fijn glas, met name borosilicaat, dat met de hand werd gevormd en geblazen in vlammen. Oorspronkelijk begon het bedrijf met het produceren van kunstcollecties van cadeauartikelen en woninginrichting, wat al snel een groot succes werd in de decoratieve sector.

In 1987 ging Gino Cangini met pensioen en namen zijn schoonzoon en dochters het bedrijf over. Ondanks de verandering in leiderschap behield Cangini Tucci zijn karakteristieke vakmanschap. In 2001 trad een nieuwe fase in de geschiedenis van het bedrijf in toen schoonzoon Pietro Tucci begon met de productie van de eerste lampen gemaakt van borosilicaatglas. Dit was een baanbrekende stap omdat dit materiaal nog nooit eerder in de verlichtingsindustrie werd gebruikt. Zijn innovatieve benadering werd zeer gewaardeerd door het publiek, wat leidde tot uitbreiding van de productcatalogus met hulp van jonge ontwerpers. Hierdoor bevestigde het bedrijf zijn positie op de verlichtingsmarkt zonder afstand te doen van de ambachtelijke waarden die het altijd hebben onderscheiden.

Cangini Tucci blijft dus niet alleen trouw aan zijn traditionele vakmanschap maar blijft ook vooruitstrevend door innovatie, en daarmee heeft het bedrijf een belangrijke plaats ingenomen in de verlichtingsindustrie.