• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Merken
Kleur
Kleur
Fitting(en)
Dimbaar
In showroom aanwezig

Tonone

snoerloos
One + Floor
snoerloos
One + Knob
snoerloos
One + Wall
snoerloos
One + Desk
dimbaar
Bella

Tonone

Tonone on LinkedIn: #tonone #euroluce #maxima | 14 comments

In de afgelopen jaren hebben we een toenemende fascinatie gezien voor traditionele mechanica en ambachtelijke gereedschappen in moderne ontwerpen. Deze trend heeft geleid tot een nieuwe richting in productontwerp, waarbij oude technieken worden gecombineerd met state-of-the-art technologieën om innovatieve en functionele producten te creëren. Een bedrijf dat deze visie perfect belichaamt is verlichtingslabel Tonone, bekend om het gebruik van karakteristieke constructiemiddelen als visuele en functionele basis voor innovatief productdesign.

De visie van Anton de Groof, oprichter van Tonone, was om traditionele ambachtelijke gereedschappen en mechanica toe te passen in innovatief lichtontwerp. Dit werd goed geïllustreerd door de eerste Tonone-line-up: de Bolt-serie, snel gevolgd door de stoere lamp Mr. Tubes, de handgeblazen glas-serie Atlas en Ella, de smart-serie Orbit. In 2018 introduceerde Tonone de LED-serie Beads gevolgd door de nieuwe Mr. Tubes LED in 2019.

Wat deze ontwerpen zo bijzonder maakt is dat ze niet alleen functioneel zijn maar ook esthetisch aantrekkelijk zijn. De constructiemiddelen die gebruikt worden als basis voor het design zijn niet alleen mooi om naar te kijken maar bieden ook extra functionaliteit aan het ontwerp. Door gebruik te maken van deze middelen wordt er een uniek karakter toegevoegd aan elk product.

Het ontwerpteam werkt nauw samen met lokale ambachtslieden tijdens het ontwerp- en productieproces om ervoor te zorgen dat elk product van Tonone voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Het bedrijf heeft duurzaamheid, efficiëntie en logistiek hoog in het vaandel staan en houdt rekening met de hele levenscyclus van elk product.

Een goed voorbeeld hiervan is de nieuw geïntroduceerde LED-serie Beads. Bij deze serie heeft Tonone een slimme oplossing gevonden om het traditionele ontwerp te combineren met moderne technologieën. Door gebruik te maken van LED-technologie wordt er niet alleen energie bespaard maar ook de levensduur van het product verlengd.

Een ander voorbeeld is de nieuwe Mr. Tubes LED, waarbij het ontwerp van de originele Mr. Tubes lamp behouden is gebleven maar nu voorzien is van moderne LED-technologieën. Dit resulteert in een modern en functioneel ontwerp dat nog steeds herkenbaar is als een Tonone-product.

Tonone richt zich op een breed publiek dat waarde hecht aan design, kwaliteit en duurzaamheid. De producten zijn geschikt voor zowel particuliere als zakelijke klanten die op zoek zijn naar unieke en functionele verlichtingsoplossingen.

In conclusie laat Tonone zien hoe we onze fascinatie voor traditionele mechanica en ambachtelijke gereedschappen kunnen toepassen in state-of-the-art design. Door oude technieken te combineren met moderne technologieën worden innovatieve en functionele producten gecreëerd die niet alleen mooi zijn om naar te kijken maar ook duurzaam zijn in gebruik. Het ontwerpteam van Tonone blijft vastbesloten om traditionele ambachtelijke gereedschappen en mechanica toe te passen in innovatief lichtontwerp en we kijken uit naar hun volgende creaties.